BAST TECHNIEK
Categorieën

Zo onderhandel je over een marktconform salaris

Uiteindelijk willen we allemaal een baan waarbij we goed op onze plek zitten, waar genoeg uitdaging is en waarvoor we een marktconform salaris ontvangen. Maar staar je niet blind op het salaris alleen. Kijk ook naar de inhoud van de functie en de ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Hoe je dat aanpakt? Joost Leeflang Consultant bij Bast Techniek geeft je praktische tips.

Wat is een marktconform salaris?
De basis van je arbeidsvoorwaardepakket is je salaris, daar begint het mee. Online zijn er veel websites te vinden die je op weg kunnen helpen bij het bepalen van een indicatief, marktconform salaris. Maar let op: dit soort pagina’s geven lang niet altijd een reëel beeld. Informeer daarom ook altijd bij studiegenoten, ex-collega’s of mensen die je kent en werkzaam zijn in een bepaalde functie of branche.

Salarisonderhandeling gaat over meer dan alleen salaris
Een goed salaris is natuurlijk belangrijk, maar je toekomstige werkgever bied je meer dan het salaris alleen. Denk aan interne trainingen, een scholingsbudget of misschien zelfs een leaseauto. 

Vraag tijdens het gesprek daarom na wat een bedrijf naast het salaris biedt. Krijg je een pensioen? Is er een collectieve ziektekostenverzekering? Hoe zit het met het aantal vakantiedagen? Of een reiskostenvergoeding? De vrijheid om je eigen tijd in te delen of thuis te werken? En vergeet niet om te informeren naar de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Allemaal zaken die zeker zo belangrijk kunnen zijn als een dik salaris.

“Je merkt vooral bij starters dat ze erg gefocust zijn op wat ze gaan verdienen. Dat is jammer, want door een training of opleiding kan je jezelf enorm ontwikkelen. Zo versterk je namelijk jouw positie op de arbeidsmarkt. Op de lange termijn heb je daar veel meer aan.” 

Bepaal je onderhandelingsruimte
Het kan geen kwaad om vooraf aan een gesprek over je salaris voor jezelf een bandbreedte te bepalen. Dan stap je namelijk net wat zelfverzekerder het gesprek in. Wat wil je minimaal verdienen en wat zou je, in alle redelijkheid, maximaal willen verdienen? Door dit op te schrijven zorg je ervoor dat je zeker weet waar de grenzen voor jou liggen en kom je zelfverzekerder over. Bedenk vervolgens waar je op wilt inzetten als er gevraagd wordt aan welk salaris je denkt. Voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geldt hetzelfde. Wees hierbij ambitieus maar wel realistisch.

Lees ook: 10 tips voor een optimaal sollicitatiegesprek.

Laat het bedrijf met een voorstel komen
Begin nooit in je eerste gesprek over het salaris. Dan komt het over alsof dat voor jou de belangrijkste reden is. Meestal komt het salaris ter sprake in een tweede gesprek of wordt door het bedrijf in het eerste gesprek een salarisindicatie afgegeven. 

Zorg er dus voor dat je wat betreft het salaris en de arbeidsvoorwaarden wat meer afwachtend bent. Laat het bedrijf als eerste met een indicatie komen over deze onderwerpen. Maar zorg dat je voorbereid bent op deze vraag. Komt het bedrijf met een, naar jouw mening, goed salarisvoorstel dan kun je hiermee akkoord gaan. Zo niet, zeg dan dat je het voorstel in beraad neemt. Je laat dan meteen zien dat je de zaken serieus neemt en niet over één nacht ijs gaat. En dat kan nooit kwaad.

Kom je er met deze tips nog niet helemaal uit? Aarzel dan niet om onze hulp in te schakelen. Wij helpen je hier graag bij.
 

Auteur Joost Leeflang
Publicatiedatum 3-12-2018 12:00
Share:

Contact

Bast Techniek BV

Kantoor Utrecht :
Herculesplein 6
3584 AA Utrecht
T 030 281 06 00

Wij zijn gevestigd op de 5e etage van de Conclusion-toren,
vlak naast het Stadion Galgenwaard.

E info@basttechniek.nl

Volg ons

Facebook LinkedIn
BAST TECHNIEK maakt gebruikt van cookies om een volgend gebruik van onze dienst te vergemakkelijken. Bij het verder gebruiken van onze website, gaan wij ervan uit dat je toestemming geeft om de cookies te gebruiken. Meer informatie? Bekijk dan ons Privacy Statement
Sluit deze melding